Hoe verloopt een dag in het kattenhotel?

Ontvangst:

De vakantie van jouw kat begint met het binnenbrengen. Dit gebeurt steeds op een rustige manier en hier wordt voldoende tijd voor uitgetrokken. Eerst starten we met het administratieve gedeelte (contract, betaling, gegevens overlopen). Ik stel dan ook zoveel mogelijk vragen over jouw kat om die al wat te leren kennen. Zo kan ik nadien beter en sneller contact leggen. 

Daarna worden alle spulletjes die jullie mee hebben geïnstalleerd in de suite.

Als laatste mag je, als baasje, jouw kat in de suite laten. Je krijgt dan even de tijd om afscheid te nemen en jouw kat zich rustig te laten installeren. 

Ik doe dit bewust op het gemak omdat deze start zeer belangrijk is voor jouw kat. Zo zijn ze rustiger en ervaren ze minder stress.


Tijdens het verblijf:

De eerste uurtjes laat ik je kat rustig de suite verkennen. Hierbij wordt ze via de camera in het oog gehouden. De eerste ochtenden kijk ik altijd op de camera hoe de nacht verlopen is. Heeft ze veel rond gelopen? Was ze op haar gemak? Heeft ze gegeten, gedronken?...

4 keer per dag doe ik mijn ronde in het kattenhotel:

  • In de ochtend worden alle kattenbakken zuiver gemaakt, krijgen de katjes proper water en eten. De kattenluikjes worden opengezet zodat de katjes in de suites met buitenren dan ook naar buiten kunnen gaan. De radio gaat aan. De suites worden proper gemaakt. Om stress te vermijden, gebruiken we hierbij een borstel en geen stofzuiger. Daarna krijgen alle katjes nog aandacht of wordt ermee gespeeld, naargelang waar het katje behoefte aan heeft.
  • Op de middag liggen de meeste katjes te slapen en is het redelijk rustig in het kattenhotel. Ik doe dan ook even mijn ronde en ga terug bij alle katjes langs: aandacht geven, knuffelen, spelen, eventueel eten geven.
  • In de late namiddag beginnen de katjes wat actiever te worden. Dan doe ik terug mijn ronde en worden de kattenbakken uitgeschept, krijgen de katjes vers water en eten, krijgen ze terug wat knuffeltjes of wordt ermee gespeeld. Uiteraard weer naargelang waar de kat behoefte aan heeft.
  • Voor het slapen gaan, ga ik nog even checken bij de katjes of alles ok is. Heeft iedereen nog voldoende eten en is de kattenbak proper? Dan gaan ook de kattenluikjes dicht zodat de katjes 's nachts veilig binnen zitten. En de radio en lichten gaat uit. Tijd om te gaan slapen 😴( of voor sommige katjes tijd om de boel op stelten te zetten 😹).

Updates:

De eerste dagen krijgen jullie dagelijks een berichtje via whatsapp zodat jullie weten hoe het gaat met jullie lieveling. Als alles goed en vlot verloopt, krijg je 2 à 3 keer per week een update. Zijn jullie ongerust? Stuur gerust een berichtje en ik antwoord zo snel mogelijk.

 

Elke kat wordt heel goed opgevolgd, zowel medisch als qua gedrag zodat we zo goed mogelijk kunnen inspelen op haar.

Bij alles wat we doen, wordt rekening gehouden met het karakter van jouw kat. We zullen steeds haar grenzen respecteren en zo zal het verblijf zonder stress kunnen verlopen.


«